Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina

300.00lei

Categorie:

Descriere

Padurea Letea ne aminteste de basmele din copilarie.

Padurea Letea este o adevarata poveste, pe care merita sa o ”citesti” daca ajungi in Delta Dunarii.

Ne aminteste de basmele din copilarie. Stiti voi, acelea in care erau descrisi copacii fermecati, pe care ni-i imaginam in fel si chip. Stejari de sute de ani cu ramuri intortocheate, liane, dune de nisip, cai salbatici si mii de specii de pasari, toate creeaza un peisaj exotic si uluitor.

Alaturi de ghizii nostri puteti descoperi salbaticia Deltei Dunarii, simplitatea satului Letea si unicitatea celebrei paduri subtropicale Letea.De asemenea puteti vizita Vechiul Oras Cosmopolit Sulina, cel mai estic oras din Romania, un oras cu o istorie cat pentru o tara intreaga.

Programul Excursiei

08:45 – Intalnirea cu Ghidul

Intalnirea va avea loc in Port Aval, Intrarea Marmurei 3, Tulcea 820126

9:00 – Imbarcarea si plecarea din Port Aval, Tulcea , Intrarea Marmurei 3.

Traseul incepe cu Canalul 36 – Canalul Trofilca – Canalul Sireasa – Canalul Sontea – Canalul Papadia Noua – Lacul Radacinos – Lacul Furtuna – Canalul Vacaru – Lacul Vacaru – Lacul Ligheanca – Canalul Ligheanca – Canalul Catavia si ajungem la Mila 23.

12:00 – Acostarea in Satul Pescaresc Mila 23.

In satul Mila 23 se face un popas unde poate fi servita masa la nepoata lui Ivan Patzaichin sau se poate servi o cafea pe un ponton plutitor.

13:30 – Traseul continua spre Satul Pescaresc Letea prin Canalul Radacinoasele, Lacul Babina, Lacul Matita, Canalul Suez, Lacul Merhei, Canal Sidor si se ajunge in Satul Letea.

14:30 – Satul Pescaresc Letea si Safari Padurea Letea

Imediat dupa acostarea in Satul Pescaresc Letea, o masina de safari va va prelua pentru a merge spre Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din europa. Vom vizita celebrele dune de nisip, stejarii seculari crescuti pe nisipul sarat iar daca suntem norocosi, pe traseu vom intalni faimosii cai salbatici.

Durata sederii in Letea – aprox. o ora jumatate.

16:00 – Traseul continua spre Orasul Sulina prin Canalul Barbosul, Golful Musura, se trece pe langa Vechiul Far din Sulina si se ajunge la Sulina. (In functie de vreme vom vizita si varsarea Dunarii in Marea Neagra. )

16:45 – Orasul „Cosmopolit” Sulina

In Sulina avem timp de vizita (la liber) o ora si jumatate.

18:15 – Plecarea de la Sulina spre Port Aval, Intrarea Marmurei 3

20:00 – Sosirea la punctul de debarcare in Tulcea ( Port Aval, Intrarea Marmurei 3)